Pagina's

zaterdag 29 januari 2011

Een magnolia kaartje zonder titel



Hallo allemaal.
Even een blogberichtje. Het was even stil, maar ik ben heel veel aan het haken geweest (tsja dat krijg je met een verslaving erbij) ik kan nu bijna een bloemenwinkel beginnen :)
Ik ben vandaag begonnen met een grotere creatie, die kan ik jullie binnenkort wel laten zien.
Vandaar nu even dit kaartje, deze had ik al een tijdje geleden gemaakt, maar nog niet laten zien.
Ik heb op de achtergrond de cirkel gemaakt met een nestabilitie, een achtergrond stempel, glimmermist en distress inkt.
De steun waar Tilda opzit is gemaakt met een Sissix stans van Tim Holtz die ik gekleurd heb met crackle paint peeled paint (blijft leuk).

De Tilda (een speciale editie) heb ik ingekleurd met distress inkt (Peeled paint, shabby shutters, tattered rose, fired brick, antique linen).
Verder heb ik de kaart versiert met roosjes (witte papieren roosjes waarvan ik de randen een kleurtje heb gegeven met distress antique linen), pareltjes uit een pearl pen en blaadjes gemaakt met een flower pons en een randje gemaakt met een Martha Steward pons.
Allemaal weer groetjes en tot een volgend berichtje.
Liefs Fieneke



zondag 23 januari 2011

Gehaakt!!!!

Na een week oefenen met haken is hier mijn eerste kaart met gehaakte bloemen (en een gehaakt randje).
Leuk om te doen dat haken, weer een verslaving erbij.
Ik heb voor de gehaakte rand een cirkel gemaakt met een nestabilitie en daar het randje omheen gehaakt (met dank aan de duidelijke beschrijving op de blog van Jolande , bedankt Jolande!). De cirkel in het midden is ook gemaakt met een nestabilitie, ik heb daarvoor white wash collor core karton gebruikt. Ik heb met een cuttlebug embosmal het relief gemaakt en dit geschuurd.

De Magnolia is uit de nieuwe serie van 2011. Ik heb deze gekleurd met distress inkt en het paars is gedaan met aquamarkers. Ik heb deze aquamarkers eens geprobeerd. Wanneer je de inkt op een clearblok of iets dergelijks doet werkt het eigenlijk hetzelfde als distress inkt.
Ik heb de kaart verder versiert met........
...natuurlijk mijn gehaakte bloemen. Daarnaast ook nog een kanten randje met een Martha Steward pons gemaakt en wat "pareltjes" erop gemaakt met een pearl pen.
Ik ben blij met het eindresultaat. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Tot een volgend blog berichtje maar weer. En voor iedereen die een reaktie heeft gegeven, bedankt! Ik vind het altijd erg leuk om te lezen.
Groetjes Fieneke

woensdag 19 januari 2011

Het begint erop te lijken........

Weer geen kaart! Maar om jullie toch even op de hoogte te houden van mijn creatieve bezigheden.....hier het resultaat van 2 avondjes haken. Ten opzichte van mijn vorige blog begint het ergens op te lijken. Ik denk dat het nu ook wel scheeld dat ik met een nieuwe naald nu de naalddikte heb aangepast aan het garen.
Ik vrees dat ik wel weer een verslaving erbij heb. Straks heb ik een voorraad bloemen waar ik de komende jaren mijn kaarten nog wel mee kan versieren.


Maar het is leuk om te doen. En door het meer te doen gaat het ook wel steeds beter. Verder deze week niet zoveel tijd om te knutselen want wij hebben 2 open avonden van de middelbare scholen waar we voor de oudste een kijkje gaan nemen, want die gaat volgend jaar naar de "middelbare"  En we hebben  een groot feest van mijn werkgever. Dus aan knutselen kom ik denk ik pas het weekend weer toe.

Groetjes en tot een volgend blog berichtje maar weer!
Fieneke

zondag 16 januari 2011

Bloemen

Hallo lieve bloglezers, geen kaartje dit keer. Maar wat dan wel. Ik heb vandaag besteed aan een internet cursus haken. Ik zag heel veel leuke gehaakte dingen op diverse blogs.........de inspiratie om dat ook eens te gaan proberen.
Ik heb echter voor de laatste keer op de basisschool gehaakt! Ik heb een bolletje katoen op geduikeld van de zolder en een haaknaald (die had ik zowaar ook nog). Met behulp van You tube (lang leven internet) ben ik de basissteekjes gaan oefenen. Dit is het resultaat! Een lapje met stokjes, halve stokjes, vasten, halve vasten, losse enz..
Daarna heb ik met behulp van You tube en diverse blog tutorials deze bloemen gemaakt.
Er zit nog menig slordigheidje in maar.......voor het begin, het lijkt in ieder geval op een bloem.
Ik ga nog veel oefenen en op zoek naar haakgaren.
Maar het begin is gemaakt.
Groetjes, leuk dat je langs kwam en tot een volgende keer.
Fieneke

woensdag 12 januari 2011

Lief Roze

Heerlijk tijd om even te bloggen want de regen valt met bakken uit de lucht :( en helaas voorspeld de buienradar en weerberichten niet veel goeds.
Gisteren heb ik dit kaartje gemaakt.
Ik heb voor deze kaart het papier gebruikt van Marianne design, het pretty papersblok "elines babies pink".
Ik heb de achtergrond gemaak met nestablilities, en creatables (hoekjes en tak met blaadjes)
De bloemen heb ik gemaakt met flower ponsen. In het midden met een pearl pen een pareltje gezet. De magnolia (en trouwens ook de blaadjes) heb ik ingekleurd met distress. Ik heb hiervoor de volgende kleuren gebruikt: tattered rose, worn lipstick, antique linen, spun sugar en weathered wood.

Dat was mijn blogvulling voor deze keer weer. Bedankt voor jullie bezoekje en voor alle lieve reacties iedere keer. Ik vind het erg leuk om de reacties te lezen!
Groetjes Fieneke

zondag 9 januari 2011

With love

In het laatste weekend (helaas...) van de kerstvakantie nog lekker tijd gehad om te knutselen. Zie hier één van de resultaten.
Ik heb de achtergrond gemaakt met glimmermist en een achtergrondstempel die ik heb gestempeld met distress inkt (fired, brick). De randen van het papier heb ik ook met distress inkt gekleurd (fired brick en vintage photo.)
Uit karton heb ik met een sizzix stans (Tim holtz alterations, hanging sign) het uithangbord uitgestanst en met crackle paint gekleurd (fired brick en picket fence) geverft. Na het drogen heb ik bij het witte bord de barsten een beetje ingewassen met distress inkt fired brick. En de randen met vintage photo bewerkt.

Het Magnolia stempeltje is uit de winterkit. Ik heb de stempel ingekleurd met distress en hiervoor de volgende kleuren gebruikt: tattered rose, walnut stain, fired brick en spun sugar.
Verder heb ik de kaart afgewerkt met swirls (stans: sizzix Tim Holtz alterations elegant flourishes), een hartje, kant en roosjes.
Ik heb de afgelopen week heerlijk tijd gehad om te freubelen, ik vrees dat nu ik morgen weer aan de slag ga dit er wel weer minder van gaat komen. Het huishouden, werk, school en sport slokken dan weer veel tijd op. Maar......mijn goede voornemen is om veel te knutselen en minder doelloos televisie te kijken...dus tot een volgende freubel maar weer.
Leuk dat je weer langs kwam op mijn blog.
Groetjes Fieneke

vrijdag 7 januari 2011

Een hekje!!!!

Ik was al een tijdje op zoek naar een leuk hekje......en voila gevonden bij een webwinkel. Het is een Tim Holtz alterations stans van Sizzix. Hij heet "on the Frence". Het leuke aan deze stanzen is dat je er ook dikker materiaal mee kunt stanzen. Zeker als je het daarna met cracklepaint gaat bewerken is dat wel fijn.
Op deze kaart heb ik het hekje uit een restantje karton gestanst en met crackle paint vintage photo bewerkt. Daarna ben ik er nog met vintage photo distress inkt eroverheen gegegaan.
De bloemen zijn gemaakt met een stempel van Heartfelt creations.


Voor de achtergrond heb ik eerst wit karton bespoten met glimmermist. Daarna een tekststempel erop gezet met distress stormy sky. Ook de randen heb ik wat bewerkt met distress stormy sky en vintage photo en de paperdistresser "oud" gemaakt.
Vervolgens met zwarte inkt de bloemen gestempeld. Vervolgens heb ik de bloemen nogmaals op aquarel papier gestempeld en uitgeknipt en met distress inkt ingekleurd (antique linen en stormy sky). Het idee had ik eens opgepikt van de blog van Monique lokhorst.
Tot slot de magnolia (uit de herfstkit 2010 van Magnolia) heb ik met de kleuren distress antique linen, walnut stain, tattered rose, stormy sky, fired brick en spun sugar ingekleurd.
De kaart verder nog afgewerkt met papier uit een pretty paper block van Marianne design en wat pareltjes uit een pearl pen.
Leuk dat je weer langs kwam om naar mijn creaties te kijken! En voor wie een reactie achterlaat....bedankt, ik vind het altijd erg leuk om te lezen!
Groetjes Fieneke

donderdag 6 januari 2011

Een bloemengroet

Op deze regenachtige dag een bloemengroetkaartje. Wat een regen toch vandaag. Het voordeel is wel dat het ijs op de stoepen nu eindelijk een beetje verdwijnt. Ik heb voor deze kaart een, voor mij nieuwe, magnoliastempel gebruikt. Ik kwam de stempel tegen in de aanbieding bij een webwinkel en ik kon hem niet weerstaan. Ik vind hem erg leuk.
De achtergrond heb ik gemaakt met glimmermist en een achtergrond stempel. De uitgesneden rand heb ik gemaakt met een creatable. Ik heb de rand met distress inkt een beetje groen gemaakt.

De bloemen zijn paperflowers die ik heb gekleurd met glimmerglam. Ik vind het effect hiervan nog steeds erg leuk. Hier maak ik nu de kleuren bloemen mee op die eigenlijk niet gebruik.
Het label heb ik met distressinkt gekleurd. Volgens de Tim Holtz techniek, gewoon maar wat proberen.
De tekst stempel is een clearstamp van Marianne design, die ik in een bochtje op mijn clearblok heb geplakt.
De magnolia is ingekeurd met de volgende kleuren distress: peeled paint, walnut stain, antique linen, tattered rose, fired brick.
De kantjes zijn uit mijn kantjes voorraad. Verder de kaart nog afgewerkt met wat pareltjes gemaakt met de pearl pen.
Tot een volgend kaartje maar weer.
Leuk dat je even langs kwam op mijn blog, en bedankt voor de reakties. Het is altijd weer erg leuk om te lezen wat iedereen van jouw creaties vindt.

Groetjes Fieneke

dinsdag 4 januari 2011

Groetjes

Na een hele week niet geknutseld te hebben, omdat wij heerlijk een weekje op vakantie waren, is dit mijn eerste kaartje gemaakt in het nieuwe jaar.
Dit keer geen glimmermist achtergrond maar gewoon papier gebruikt.
De magnoliastempel (uit de winterkit van 2010) heb ik ingekleurd met de volgende kleuren distress: Tattered rose, fired brick, aged mahogany, spun sugar, walnut stain, weathered wood en victorian velvet.
Voor de cirkels heb ik nestabillities gebruikt. De takjes bij de bloemen zijn gemaakt met een nieuwe creatable. De kaart verder versiert met paperflowers en bloemen gemaakt met een flowerpons, "pareltjes" uit een pearl pen en wat meeldraadjes en een tekststempel "groetjes".
Groetjes Fieneke

zaterdag 1 januari 2011

Gelukkig nieuwjaar!!!!

Hallo allemaal,
Bij deze wens ik al mijn blogbezoekers een heel creatief 2011, met natuurlijk veel geluk en gezondheid. Dit keer geen knutselwerk, want dat is er deze week niet van gekomen. Daarom dit keer een foto van onze hond Kibo, die het geweldig vindt om in de sneeuw rond te springen.
Een fijne start van het nieuwe jaar en tot een volgende keer!
Liefs Fieneke